ZUV HGP i Udrga Specijalne policije iz DR u koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji

Pripadnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, i ove godine

Pripadnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, i ove godine tradicionalno i na dostojanstven način odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. 

U nedjelju 18. studenog 2018. , jedan dio naših pripadnika prisustvovao je Koloni sjećanja „ Korak po korak“ i komemorativnom skupu u Škabrnji,  dok je drugi dio pripadnika Koloni sjećanja i križnom putu ulicama Vukovara.

Službeni program u Vukovaru prethodilo je okupljanje pripadnika Gardijskih postrojbi i Specijalnih jedinica policije koje su u koloni došle u dvorište Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice ratnih veterana gdje je središnji dio programa započeo u 10:00 sati. Nakon okupljanja, formirana je Kolona sjećanja koja je prolazila ulica Vukovara u duljini od 5,5 kilometara sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Po završetku, održana je Sveta misa zadušnica za sve ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile koju je predvodio dr.Egidije Ivan Živković. Program u Vukovaru, sada je već tradicionalno završio manifestacijom „Svjetlosna rijeka sjećanja“ prilikom koje su u Dunav puštene  svijeće u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.  


 

                    

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.