NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Pripadnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, i ove godine

Pripadnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, i ove godine tradicionalno i na dostojanstven način odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. 

U nedjelju 18. studenog 2018. , jedan dio naših pripadnika prisustvovao je Koloni sjećanja „ Korak po korak“ i komemorativnom skupu u Škabrnji,  dok je drugi dio pripadnika Koloni sjećanja i križnom putu ulicama Vukovara.

Službeni program u Vukovaru prethodilo je okupljanje pripadnika Gardijskih postrojbi i Specijalnih jedinica policije koje su u koloni došle u dvorište Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice ratnih veterana gdje je središnji dio programa započeo u 10:00 sati. Nakon okupljanja, formirana je Kolona sjećanja koja je prolazila ulica Vukovara u duljini od 5,5 kilometara sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Po završetku, održana je Sveta misa zadušnica za sve ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile koju je predvodio dr.Egidije Ivan Živković. Program u Vukovaru, sada je već tradicionalno završio manifestacijom „Svjetlosna rijeka sjećanja“ prilikom koje su u Dunav puštene  svijeće u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.  

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.