PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

 

KRATKI OPIS PROJEKTA:

Pružanjem usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći, pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih djelatnosti i zdravstvene skrbi u domu korisnika doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti i boljoj kvaliteti života ciljane populacije. Dugoročne posljedice koje je rat ostavio na tjelesno i psihičko zdravlje žrtava primarne i sekundarne viktimizacije zahtjeva posebno organiziran sustav skrbi, kao i danji razvoj predmetnog sustava. Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti i hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije.

Projekt prati Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017. – 2020., relevantan je i zbog izravne veze sa Strateškim planom Ministarstva hrvatskih branitelja 2019. – 2021. točka 4. Razvoj strateških inicijativa za kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji (4.1. Razvoj projekta za podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u programskom razdoblju 2014. – 2020.) te sa Strategijom zapošljavanja socijalno ugroženih skupina (4.2. Zapošljavanje i pristup zapošljavanju).

CILJEVI PROJEKTA:

Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unapređenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz unapređenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije. Ovim projektom potiče se zapošljavanje raznih profila ljudi: nezaposlenih,uključujući dugotrajno nezaposlene, mlađe od 25 godina te starije od 54 godine, čime se doprinosi boljitku cjelokupnog društva.

 
 
UKUPAN IZNOS PROJEKTA /KN 1.993.269,00
IZNOS EU POTPORE / KN 1.694.278,65
POČETAK PROVEDBE PROJEKTA 05.02.2020.
ZAVRŠETAK PROJEKTA 05.02.2022.
 

PROVEDBA PROJEKTA PREDVIĐENA JE KROZ TRI SEGMENTA U SKLOPU KOJIH ĆE SE OBUHVATITI SVI VIDOVI POTPORE

1. PRUŽANJE USLUGA PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

Kroz individualni rad psihijatra uputit će se korisnike prema postojećim izvaninstitucionalnim i psihosocijalnim programima gdje će se steći sposobnost osvješćivanja problema, suočavanje s problemom, učenje vještina upravljanja emocijama i raspoloženjem, postizanje komunikacije s ljudima koji ih okružuju, obnavljanje osjećaja zajedništva i obnovljenih odnosa i bolja kvaliteta života.

2. PRUŽANJE USLUGA U KUĆI PRI OBAVLJANJU SVAKODNEVNIH ŽIVOTNIH AKTIVNOSTI

Zapošljavanjem osobnih pomoćnika, sukladno realnim potrebama korisnika osiguran im je kvalitetniji i dostojanstveni život umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u institucije. Osobni pomoćnici obavljat će poslove u vidu sljedećih djelatnosti:
- pomoć u obavljanju kućanskih poslova
- čišćenje stambenog prostora
- održavanje osobne higijene
- priprema obroka
- odlazak u trgovinu ili ljekarnu


3. PRUŽANJE USLUGA ZDRAVSTVENE SKRBI

Pored socijalnih i ekonomskih uvjeta, kvalitetu života osoba određuje i njihovo zdravstveno stanje. Pružanjem usluga zdravstvene skrbi u domu korisnika osiguran im je prilagođeni pristup potrebne pomoći i njege, te putem edukacija o važnosti zdrave prehrane i vježba koje mogu samostalno izvoditi stvoren je dobar temelj za stvaranje novih zdravijih životnih navika.

PARTNERI PROJEKTA:

   

   

VODITELJICA PROJEKTA:

Ivana Klanac  |  +385 99 434 1711 |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

Pročitajte najnovije vijesti o projektu


BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
01 Listopad 2021

Jedanaesti sastanak partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 30.09.2021. godine održan je jedanaesti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija). Sastanak se
održao u 13:00 u prostorima ZUV HGP a. Cilj sastanka bio je uputiti partnere na projektu o aktivnostima I provedbi koja se odvijala od zadnjeg sastanka s partnerima. Obaviješteni su o predaji Zahtjeva za nadoknadom sredstava broj 6 I o tome da je trenutno iščekuju komentari za administrativnu obradu.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
05 Srpanj 2021

Deseti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

05.srpnja 2021. godine okupili smo se u prostoru Zbora udruga veterana hrvatski gardijskih postrojbi zajedno s našima partnerima na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija) kako bi ih uputili u aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg sastanka. Također se raspravljalo on budućim planovima za projekt I nužnim koracima za postizanje potpunog zadovoljstva korisnika na projektu. Na sastanku prisustvovali su članovi Udruge Rast, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruga veterana 1. Hrvatski gardijski zdrug I Udruga ratnih veterana 2. gbr “Gromovi”. Svi prisutni su obaviješteni o izmjeni statusa Zahtjeva za nadoknadom sredstava 5 te da je isti odobren.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
24 Lipanj 2021

Deveti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

24.lipnja 2021. godine održan je deveti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I zagrebačka županija). Prisustvovali su članovi Udruge specijalne policije, Udruge rast, Zajednice udruga članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata grada Zagreba I Udruge ratnih veterana 2.gbr Gromovi. Okupili smo se u prostoru ZUV HGP. Svi prisutni bili su upućeni u aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg sastanka.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
28 Svibanj 2021

Osmi sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 28.svibnja 2021. godine održan je osmi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija). Sastanak se održao u 11:00 u prostorima ZUV HGP a prisustvovali su članovi Udruge specijalne policije, Udruge Rast I Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi. Cilj sastanka bio je uputiti partnere na projektu o aktivnostima I provedbi koja se odvijala od zadnjeg sastanka s partnerima. Obaviješteni su o predaji Zahtjeva za nadoknadom sredstava broj 5.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
23 Travanj 2021

Sedmi sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 20.travnja 2021. Godine održan je sedmi sastanak partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija). Na sastanku prisustvovali su članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruge ratnih veterana 2.GBR I Udruge Rast. Voditelj na projektu izvještava sve prisutne o novostima I provedbi koja se odvijala od prethodnog sastanka.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
26 Ožujak 2021

Šesti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

U poslovnom prostoru Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi na dan 24.ožujka 2021. godine održan je šesti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka Županija). Prisustvovali su članovi partnerskih udruga Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruge ratnih veterana 2. GBR “Gromovi” I Udruge Rast. Na sastanku se izvijestilo prisutne o provedenim aktivnostima u projektu i budućim aktivnostima projekta te problemima na koje je udruga naišla tijekom provedbe.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
12 Ožujak 2021

Peti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 10. ožujka  2021. godine održan je Peti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija). Na sastanku su prisustvovale partnerske udruge Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruge ratnih veterana 2. GBR “Gromovi” I Udruga Rast. Tema sastanka bila je provedba od zadnjeg sastanka partnera i dijeljenje iskustava dosadašnje provedbe, također s obzirom na to da je prošla polovica provedbenog razdoblja razgovaralo se o aktivnostima koje moraju još biti provedene do kraja projekta.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
20 Siječanj 2021

Stručni rad medicinske sestre na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029 na temu- Epidemiologija

Posljednja tema ali ne i manje bitna, u nizu radova naše medicinske sestre na projektu UP.02.2.2.10.0029. Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija), Anite Šantić, je Epidemiologija. O ovoj znanosti možete više saznati u stručnom radu i u popratnoj prezentaciji.

Epidemiologija - DOC

Epidemiologija - PDF

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
20 Siječanj 2021

Stručni rad medicinske sestre na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029 na temu- Virusi

Virusi su trenutno vrlo aktualna tema stoga je naša medicinska sestra na projektu UP.02.2.2.10.0029. Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija), Anita Šantić, odlučila napisati rad na temu istih, kako bi educirali naše korisnike. Kakvo je to biće koje može odjednom zatvoriti ljude bolje od bilo kakve diktature, zatomiti društveni, kulturni, sportski život? Uništiti privredu bez ijedne razorne bombe ? možete saznati u radu i sažeto u obliku PowerPoint prezentacije.

Virusi - DOC

Virusi - PDF

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.