PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

 

KRATKI OPIS PROJEKTA:

Pružanjem usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći, pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih djelatnosti i zdravstvene skrbi u domu korisnika doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti i boljoj kvaliteti života ciljane populacije. Dugoročne posljedice koje je rat ostavio na tjelesno i psihičko zdravlje žrtava primarne i sekundarne viktimizacije zahtjeva posebno organiziran sustav skrbi, kao i danji razvoj predmetnog sustava. Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti i hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije.

Projekt prati Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017. – 2020., relevantan je i zbog izravne veze sa Strateškim planom Ministarstva hrvatskih branitelja 2019. – 2021. točka 4. Razvoj strateških inicijativa za kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji (4.1. Razvoj projekta za podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u programskom razdoblju 2014. – 2020.) te sa Strategijom zapošljavanja socijalno ugroženih skupina (4.2. Zapošljavanje i pristup zapošljavanju).

CILJEVI PROJEKTA:

Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unapređenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz unapređenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije. Ovim projektom potiče se zapošljavanje raznih profila ljudi: nezaposlenih,uključujući dugotrajno nezaposlene, mlađe od 25 godina te starije od 54 godine, čime se doprinosi boljitku cjelokupnog društva.

 
 
UKUPAN IZNOS PROJEKTA /KN 1.993.269,00
IZNOS EU POTPORE / KN 1.694.278,65
POČETAK PROVEDBE PROJEKTA 05.02.2020.
ZAVRŠETAK PROJEKTA 05.02.2022.
 

PROVEDBA PROJEKTA PREDVIĐENA JE KROZ TRI SEGMENTA U SKLOPU KOJIH ĆE SE OBUHVATITI SVI VIDOVI POTPORE

1. PRUŽANJE USLUGA PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

Kroz individualni rad psihijatra uputit će se korisnike prema postojećim izvaninstitucionalnim i psihosocijalnim programima gdje će se steći sposobnost osvješćivanja problema, suočavanje s problemom, učenje vještina upravljanja emocijama i raspoloženjem, postizanje komunikacije s ljudima koji ih okružuju, obnavljanje osjećaja zajedništva i obnovljenih odnosa i bolja kvaliteta života.

2. PRUŽANJE USLUGA U KUĆI PRI OBAVLJANJU SVAKODNEVNIH ŽIVOTNIH AKTIVNOSTI

Zapošljavanjem osobnih pomoćnika, sukladno realnim potrebama korisnika osiguran im je kvalitetniji i dostojanstveni život umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u institucije. Osobni pomoćnici obavljat će poslove u vidu sljedećih djelatnosti:
- pomoć u obavljanju kućanskih poslova
- čišćenje stambenog prostora
- održavanje osobne higijene
- priprema obroka
- odlazak u trgovinu ili ljekarnu


3. PRUŽANJE USLUGA ZDRAVSTVENE SKRBI

Pored socijalnih i ekonomskih uvjeta, kvalitetu života osoba određuje i njihovo zdravstveno stanje. Pružanjem usluga zdravstvene skrbi u domu korisnika osiguran im je prilagođeni pristup potrebne pomoći i njege, te putem edukacija o važnosti zdrave prehrane i vježba koje mogu samostalno izvoditi stvoren je dobar temelj za stvaranje novih zdravijih životnih navika.

PARTNERI PROJEKTA:

   

   

VODITELJICA PROJEKTA:

Ivana Klanac  |  +385 99 434 1711 |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

Pročitajte najnovije vijesti o projektu


BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
20 Siječanj 2021

Stručni rad medicinske sestre na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029 na temu- Epidemiologija

Posljednja tema ali ne i manje bitna, u nizu radova naše medicinske sestre na projektu UP.02.2.2.10.0029. Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija), Anite Šantić, je Epidemiologija. O ovoj znanosti možete više saznati u stručnom radu i u popratnoj prezentaciji.

Epidemiologija - DOC

Epidemiologija - PDF

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
20 Siječanj 2021

Stručni rad medicinske sestre na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029 na temu- Virusi

Virusi su trenutno vrlo aktualna tema stoga je naša medicinska sestra na projektu UP.02.2.2.10.0029. Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija), Anita Šantić, odlučila napisati rad na temu istih, kako bi educirali naše korisnike. Kakvo je to biće koje može odjednom zatvoriti ljude bolje od bilo kakve diktature, zatomiti društveni, kulturni, sportski život? Uništiti privredu bez ijedne razorne bombe ? možete saznati u radu i sažeto u obliku PowerPoint prezentacije.

Virusi - DOC

Virusi - PDF

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
20 Siječanj 2021

Stručni rad medicinske sestre na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029 na temu- Higijena

U svrhu educiranja korisnika na projektu UP.02.2.2.10.0029. Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija), Anita Šantić medicinska sestra na projektu, napisala je stručni rad na temu Higijene, ne bi li nam dočarala njezinu važnost u svakodnevnom životu. Sam rad se nalazi u nastavku s pratećom prezentacijom koja služi kao rezime.

Higijena - DOC

Higijena - PDF

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
20 Siječanj 2021

Stručni rad medicinske sestre na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029 na temu- Zdrava prehrana i njezina važnost

Anita Šantić medicinska sestra na projektu UP.02.2.2.10.0029. Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija) izradila je stručni rad na temu Zdrave prehrane u svrhu educiranja naših korisnika. Prehrambene navike stječemo tijekom djetinjstva i adolescencije te ostaju za cijeli život i imaju veliki utjecaja na zdravlje i eventualni razvoj kroničnih bolesti u odrasloj dobi. Kako i što konzumirati možete pročitati u stručnom radu i na popratnoj prezentaciji koja služi kao rezime.

Zdrava prehrana i njezina važnost - DOC

Zdrava prehrana i njezina važnost - PDF

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
04 Prosinac 2020

BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029 MJERE SIGURNOSTI ZAPOSLENIKA PROJEKTA

Mjere sigurnosti vezane uz zdravlje zaposlenika i korisnika u projektu.

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
17 Studeni 2020

Četvrti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

02.studenog 2020. godine u našem poslovnom prostoru proveden je četvrti  sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029. Sastanku su prisustvovale partnerske udruge: Udruga specijalne policije iz DR RH, Udruga ratnih veterana 2. GBR „Gromovi“ i Udruga „Rast“. Razgovaralo se  o dinamici provedbe projekta, budućim planovima na projektu I djelila su se međusobna iskustva partnera.

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
17 Studeni 2020

Treći sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

U poslovnom prostoru ZUV HGP  14. rujna održan je treći sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029. Nazočne partnerske udruge bile su: Udruga specijalne policije iz DR RH,  Udruga ratnih veterana 2. GBR „Gromovi“ i Udruga „Rast“. Svi nazočni izviješteni su  o dosad provedenim aktivnostima te dinamici provedbe projekta, a raspravljalo se i o budućnosti projekta kako bi sve zadaće bile što bolje izvršene.

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
04 Kolovoz 2020

Drugi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Predsjednik ZUV HGP Krešimir Maretić dana 24. srpnja 2020. godine proveo je drugi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029. Sastanku su prisustvovale partnerske udruge: Udruga specijalne policije iz DR RH, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida DR Grada Zagreba,  Udruga ratnih veterana 2. GBR „Gromovi“ i Udruga „Rast“. Između ostalog, voditeljica projekta Ida Šoštarić izvijestila je o dinamici provedbe projekta te naglasila koliko je jednostavnije ispunjanje obveza svim dionicima nakon „lokdauna“.

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
04 Kolovoz 2020

Prvi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

U poslovnom prostoru ZUV HGP  29. svibnja održan je prvi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029. Nazočne partnerske udruge bile su: Udruga specijalne policije iz DR RH, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida DR Grada Zagreba, Udruga ratnih veterana 2. GBR „Gromovi“ i Udruga „Rast“. Voditeljica projekta Ida Šoštarić izvijestila je sve nazočne o dosad provedenim aktivnostima te dinamici provedbe projekta, a raspravljalo se i o budućnosti projekta kako bi sve zadaće bile što bolje izvršene.

 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.