NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Svakodnevna medijska prepucavanja vodećih ljudi Hrvatske državne politike Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi smatra sramotnim i ponižavajućim. Posebice je nedopustivo da to čine preko leđa pobjedničke Hrvatske vojske.

Hrvatska vojska stvarana je u najtežim trenucima za Republiku Hrvatsku. Okosnica Hrvatske vojske hrvatski su redarstvenici, pripadnici gardijskih postrojbi, hrvatski branitelji. U stvaranje Hrvatskih oružanih snaga ugrađeni su mnogi mladi životi, proliveno je mnogo krvi nas branitelja da bismo danas imali respektabilnu Hrvatsku vojsku na čast i ponos hrvatskom narodu. Te činjenice trebali bi imati na umu oni koji preko Hrvatskih oružanih snaga hrane svoj ego i medijske obračune koriste kao prikupljanje jeftinih političkih poena.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje nekorektno i nemoralno korištenje medija i uplitanje Oružanih snaga Republike Hrvatske u egoistične političke obračune dionika na relaciji Pantovčak – Banski Dvori – Ministar obrane RH. Republika Hrvatska ima puno većih problema kao što je borba s pandemijom, gospodarska situacija, migracije mladih iz Hrvatske, svakodnevna inflacija i pad životnog standarda građana, svakodnevno umiranje 13 do 15 hrvatskih branitelja no sve je to nebitno jer umjesto da sjednete za stol i riješite „nastale probleme“ Vaša sposobnost svodi se na ego pojedinaca i tko je jači u vrijeđanjima i optužbama. Ako niste sposobni sjesti za stol i to riješiti znate što Vam je činiti.

Ovih dana kada se Hrvatska prisjeća najvećeg stradanja hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu, kada nam se približavaju obljetnice stradavanja u Vukovaru i Škabrnji, kada odajemo dužni pijetet poginulima, ubijenima i molimo se za pronalazak nestalih Vi medijski prostor punite svojim frustracijama i to preko leđa onih, onih koji su okosnica pobjedničke Hrvatske vojske.

Sramite se gospodo ako Vas tako možemo zvati.

ZUV HGP
Predsjednik
Željko Dragašević

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.