NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizirala je promociju video spota

„PTSP“ (Ne dam se) autora Dražena Popijača Pupija u utorak, 14. svibnja 2019. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, u prostor Kluba Europa media. Tom prilikom video spot je bio predstavljen medijima, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu zdravstva, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata županijske razine te Zboru udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata RH, te liječnicima koji su neposredno uključeni u liječenje PTSP-a kako bi ga mogli koristiti u terapijske svrhe u grupnim terapijama u svim psihijatrijskim odjelima bolnica u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Samim video spotom želi se doprinijeti smanjenju suicida stradalnika koji su pretrpjeli ratne traume.

 Pjesma je snimljena prije desetak godina u izvedbi samog autora teksta, Dražena Popijača Pupija, koji je član Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i već dvadesetak godina djeluje kao glazbeno scenski umjetnik. U svom umjetničkom radu orijentirao se na braniteljsku populaciju i autor je mnogih pjesama koje su olakšavale tešku svakodnevnicu branitelja, posebno onih koji boluju od PTSP-a. Glazbu za pjesmu napisao je Nenad Kumrić Charlie koji ju je i aranžirao. Autor i režiser video spota je Ljubomir Kerekeš, direktor fotografije je Tin Majnarić, a u spotu uz hrvatske branitelje glumi i hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Draško Zidar.

 Ovaj video spot realiziran je uz pomoć donatora gospodina Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, gospodina Anđelka Stričaka, saborskog zastupnika, Hrvatske elektroprivrede, Hrvatske radiotelevizije, Grada Varaždina, Općine Martijanec i Ministarstva hrvatskih branitelja.

 Na samoj promociji video spota medijima i uzvanicima ukratko su se obratili predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Robert Puja, autora teksta Dražen Popijač Pupi koji je napomenuo

„Vidjeli smo da spot govori puno o PTSP-u jer ljudi ne znaju o čemu se tu radi. To znamo samo mi koji smo bili u ratu. Nažalost, ljudima je 'rat' samo riječ pa ne shvaćaju naš problem. S ovom pjesmom htio sam skrenuti pozornost na problem, ali i da pokušamo napraviti poticaj našim dečkima da se zaustave samoubojstva hrvatskih branitelja.„

Nadalje, krajnje emotivno i sa pijetetom svim prisutnima obratio se nadaleko poznati u braniteljskim krugovima dr.sc. Ivan Krpan, dr.med., spec. psihijatrije, koji je već prije deset godina pjesmu iskorištavao u grupnim terapijama u Općoj bolnici Varaždin koje su pomogle oboljelima. Nakon dr.sc. Ivana Krpana, nazočnima se obratila i dr.med. Maja Vincek, voditeljica odjela za Psihijatriju Opće bolnice Varaždin, zatim režiser video spota Ljubomir Kerekeš te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara.

 Na kraju promocije upućena je zahvala donatorima i svima koji su pomogli u realizaciji video spota te su podijeljeni DVD-i sa video spotom svima zaslužnima, medijima, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, institucijama koje se bave liječenjem oboljelih hrvatskih branitelja od PTSP-a, nakon čega je promocija nastavljena u ležernom druženju na prigodnom domjenku.

 Ovim putem Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ najsrdačnije se zahvaljuje donatorima, svima koji su sudjelovali u izradi video spota PTSP (Ne dam se) kao i Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, svim djelatnicima i ekipi iz Podrumske scene & bara „Zvonimir Rogoz“.

 

 

                                               VIDEO SPOT

 

 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.