NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Hrvatska država stvorena je na žrtvi hrvatskih branitelja, natopljena našom krvlju, Hrvatska u kojoj su pred Zakonom svi jednaki, u kojoj nema “povlaštenih kasti“ niti nedodirljivih. Konstantnim provokativnim istupima Saborski zastupnici SDSS-a kako je to i jučer učinila zastupnica Dragana Jeckov izgovorivši “ A s time u vezi imam jednu poruku – postoje oni koji bi hapsili Srbe jednako onako kao što su to radili 90. i 91. s tim da je vrlo često se događalo da posle toga se za njihovu sudbinu ne zna i nikad se nije doznalo” Saborska zastupnica Jeckov u već viđenom arogantnom stilu narugala se Saborskim zastupnicima koji su hrvatski branitelji i svim hrvatskim braniteljima optuživši ih za nestanak građana srpske nacionalnosti što su ozbiljne optužbe. Saborska zastupnica Jeckov kao niti njezin šef SDSS-a Milorad Pupovac nikada nisu u javnosti izgovorili Domovinski rat, kao niti da je Srbija potpomognuta pobunjenom srpskom nacionalnom manjinom i četničkom bagrom izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku. Svojim istupima od srpske nacionalne manjine pokušavaju napraviti žrtvu a izjavama o “hapšenju Srba“ medijski utjecati na Hrvatsko pravosuđe pokušavajući time stvoriti povlaštenu kastu članova SDSS-a kako se njih ne bi procesuiralo ili ne daj bože uhitilo.

Žalosno je što se “marifetluci“ Saborskih zastupnika SDSS-a odvijaju u Hrvatskom Saboru, najvišem tijelu zakonodavne vlasti Republike Hrvatske i prolaze samo s opomenom kršenja Poslovnika koje dodjeljuje predsjednik Hrvatskog Sabora.

Postavljamo otvoreno pitanje predsjedniku Hrvatskog Sabora gospodinu Gordanu Jandrokoviću. Do kada ćete u Hrvatskom Saboru tolerirati nepoštivanje Deklaracije o Domovinskom ratu i dozvoljavati konstantno izrugivanje Domovinskog rata, hrvatskih branitelja i Hrvatskog Sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela Republike Hrvatske kojega ste na čelu? 

Možda Vi koji ne znate što je “pakao rata“, koji ne znate kako je gledati smrti u oči, koji niste sahranjivali svoje suborce, niste vidjeli ratne strahote olako možete prelaziti preko ovakvih grubih uvreda, mi ne možemo. Ne možemo jer znamo da je sloboda krvlju plaćena. Zar su za ovakvu sramotu ginuli, stradali i borili se hrvatski heroji?

 ZUV HGP  predsjednik Željko Dragašević

 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.