NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

U utorak 7. prosinca 2021. godine, u multimedijalnoj dvorani palače Herzer, u Varaždinu, održana je psihosocijalna radionica na temu „Veterani i mentalno zdravlje“ u sklopu projekta „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Organizator je nositelj projekta - Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, u suradnji s partnerskom organizacijom Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, a radionicu su održali magistar sestrinstva Stanko Šincek i profesor psihologije Ratko Kovačić, bivši pripadnici 7. gardijske brigade „Puma“.

Nakon obraćanja Roberta Puje, predsjednika Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i voditeljice projekta Ide Šoštarić, izlagači su održali radionicu koja je dala odgovore na neka od mnogih zdravstvenih pitanja s kojima se svakodnevno suočava braniteljska populacija. Ovo je prva u nizu zdravstvenih radionica koje će se održati u sklopu ovog projekta, a krajnji cilj je, temeljem provedenih znanstvenih i stručnih istraživanja, izraditi smjernice kojima će se utjecati na kreiranje javnih politika. Velik naglasak stavljen je na područje koje se bavi zdravstvenim pitanjima ciljane populacije s obzirom na velik pobol i smrtnost hrvatskih branitelja, kako bi ih se motiviralo na redovite sistematske preglede i shvaćanje važnosti psihosocijalnog zdravlja.

Radionica je završila na način da su neki od sudionika iznijeli svoja iskustva i konstruktivne prijedloge o temama koje bi željeli da budu obrađene u budućnosti što će organizator i predavači svakako uvažiti.

 

Svi materijali dostupni su na web portalu Tematske mreže:

https://tematskemreze-branitelji.hr/

 

 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.