NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Dana 30. listopada 2020. godine u Gospiću održana je redovna izborno – izvještajni Sabor  Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. ZUV HGP sačinjava 9 članica, sedam udruga veterana gardijskih postrojbi, Prvi hrvatski gardijski Zdrug i 84 gardijska bojna Termiti Zadar. Dosadašnjem predsjedniku Zbora Krešimiru Maretiću izlazi mandat te je Sabor bio izbornog karaktera. Za novoga predsjednika ZUV HGP izabran je Željko Dragašević iz Udruge veterana 7. GBR PUMA.

Željko Dragašević rođen je 1971. godine, oženjen, otac dvoje djece iz Bjelovara dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. godine kao pripadnik 105. brigade HV Bjelovar, MUP-a te pripadnik 7. GBR PUMA od njenog osnutka. U Domovinskom ratu obnašao je dužnost zapovjednika izvidničke satnije 7. GBR PUMA , ranjen na Južnom bojištu te nakon Domovinskog rata umirovljen kao 80% HRVI u činu bojnika. Višestruki je nositelj vojnih odlikovanja.

U svom govoru novo izabrani predsjednik naglasio je kako će se i dalje zalagati za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, sinergiju u radu udruga članica Zbora i partnerskih udruga , ukazivati na probleme braniteljske populacije kao i raditi na projektima koji pridonose boljitku cjelokupnog društva.

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.