NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Zagreb, 5. veljače 2020., Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u sklopu programa 2014-2020. „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

Cilj projekta „Budimo zajedno“ koji će trajati dvije godine je unaprjeđenje kvalitete života hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županija kroz pomoć u kući te socijalne i motivacijske potpore.

Ugovor s Ministarstvom hrvatskih branitelja potpisalo još 28 udruga. Ukupna vrijednost poziva je 51,2 milijuna kuna, a na svečanosti u Ministarstvu hrvatskih branitelja ugovore su uručili ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Dragan Jelić.

U ime svih udruga zahvalio se  predsjednik ZUV HGP-a Krešimir Maretić riječima:

Poštovani ministre Medved, poštovana ministrice Bedeković, poštovani ministre Paviću, poštovani zamjeniče upraviteljice Nacionale zaklade za razvoj civilnoga društva gospodine Bogdan, poštovani državni tajnici i pomoćnici, poštovani predstavnici udruga iz Domovinskog rata, dragi prijatelji,

čast mi je pozdraviti vas sve ovdje okupljene u ime udruga koje su danas potpisale ugovore iz projekta „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

Za nas ovi ugovori predstavljaju priliku za zajednički rad na poboljšanju kvalitete života naših prijatelja,  hrvatskih branitelja,  čitave braniteljske populacije i mogućnost zapošljavanja članova obitelji hrvatskih branitelja.

Ovom prilikom želim posebno zahvaliti Ministarstvu hrvatskih branitelja za iniciranje i realizaciju ovog poziva namijenjenog isključivo udrugama iz Domovinskog rata, te Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Zakladi za razvoj civilnog društva.

Raduje me što na ovom zajedničkom putu ka kvalitetnijem životu hrvatskih branitelja stvaramo nova iskustva, podrška smo jedni drugima i što se kroz razgovor i suradnju suočavamo s izazovima.

Od devedesetih godina, kada smo se odazvali pozivu Domovine  koju smo oslobodili i obranili do danas  nitko od nas nije izgubio želju i snagu kako bi radili na  izgradnji naše Domovine s istom onom željom kakvu smo imali u Domovinskom ratu. Cilj ovih projekata je upravo to -  biti aktivni sudionici društva kako bi Hrvatsku izgradili još boljom za našu djecu i buduće naraštaje.

Svakako, Hrvatsku smo devedesetih vidjeli kao članicu međunarodnih organizacija. Zato sam danas posebno ponosan što su sredstva za naše projekte financirana iz europskih izvora i što danas ravnopravno, upravo mi koji smo to sanjali, ovim projektima djelujemo u okviru Europske unije.

Projekt Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi zove se „Budimo zajedno“. S tom porukom ću i završiti današnje obraćanje. Želim vam svima ovdje okupljenima, a i čitavoj javnosti, poručiti kako samo zajedno možemo ostvariti svoje ciljeve. Zajedno kao u Domovinskom ratu.

Svim potpisnica ugovora želim puno uspjeha u realizaciji na dobrobit braniteljske populacije

 

 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.