NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi održao je dana 06. studenoga 2019. godine redovni izborno – izvještajni Sabor u prostorijama ZU HVIDR-a grada Zagreba.

U sastavu ZUV HGP nalazi se devet članica hrvatskih gardijskih postrojbi te svaka članica delegira pet delegata na Sabor Zbora. Od mogućih 45 Saboru su nazočila 44 delegata članica Zbora te su sve odluke donesene u skladu sa Statutom udruge.

Za predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi u narednom mandatu izabran je novi – stari predsjednik Zbora Krešimir Maretić koji je dobio jednoglasnu potporu svih članica Zbora.

Na Saboru su jednoglasno usvojena sva izvješća: Izvješće o radu Upravnog odbora Zbora, Financijsko izvješće, izvješće Nadzornog Odbora i Suda časti. Također jednoglasno je prihvaćen i Plan rada za i financijski plan za 2020 godinu.  Sabor je verificirao predložene kandidate za tijela Zbora za koje su udruge članice dale prijedlog.

Saboru su prisustvovali uvaženi gosti pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, predsjednik Odbora za branitelje grada Zagreba Miodrag Demo, posebni savjetnik za branitelje u Uredu predsjednice Ante Deur koji je Saboru nazočio kao delegat 5 GBR, predsjednici partnerskih udruge Zoran Maras predsjednik udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Siniša Mastelić predsjednik udruge branitelja radnika RH te Ante Tandara predsjednik ZU HVIDR-a grada Zagreba kao domaćin u čijem se prostoru održavao Sabor Zbora.

Na kraju Sabora svima nazočnima obratio se novi – stari predsjednik Zbora Krešimir Maretić i zahvalio na novo ukazanom povjerenju.

 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.