dsc_0738
Posjet Bruxellesu
prosinac 10, 2016
14fOny05_krsticevic
Priopćenje Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi povodom ponuđene ostavke generala Krstičevića
srpanj 20, 2017
Prikaži sve

Priopćenje za medije – izabran novi predsjednik ZUV HGP-a

izbro_predsjednika_istaknuta_720x479

U petak 10. veljače 2017. godine na izborno- izvještajnom saboru Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi na mjesto Dražimira Jukića delegati iz 9 članica jednoglasno su  izabrali Miljenka Kolobarića, za novog predsjednika udruge.  Radi se o 53- godišnjem umirovljenom visokom časniku HV-a, koji dolazi iz Osijeka iz redova 3 gardijske brigade.  Tokom svog impresivnog ratnog puta bio je  dva puta ranjavan i osam puta odlikovan.  U svom obraćanju nakon izbora naglasio je kako će kao predsjednik ZUV HGP- a,  nastaviti aktivno ukazivati na probleme braniteljske populacije s posebnim naglaskom na zaštitu dostojanstva Domovinskog rata i branitelja.

Miljenko Kolobarić sudjelovao je u počecima organiziranja obrane i naoružavanja istočne Slavonije, kao i Hrvatske. U aktivnom sastavu MUP-a bio je do travnja 1991. godine, kada je osnovana 3. A brigada ZNG. Tijekom rata prošao je sva ratišta na kojima je bila 3 . gardijska brigada. Tokom 1991. godine dva puta je ranjavan. Prvi puta prilikom izvršenja zadaće oslobođenja sela Palače, neprijateljskom bombom gdje je zadobio eksplozivne ozljede desne potkoljenice i cijelog tijela. Drugi puta lakše je ranjen kao zapovjednik satnije koja je sudjelovala u obrani sela Lastovo, kada je od eksplozije tenkovske granate lakše povrijeđen u desnu nogu te je zadobio napuknuće bubnjića. Međutim to ga nije spriječilo da 1992. godinu s postrojbom provede u Brodskoj Posavini, dok u siječnju 1993. godine s trećom brigadom odlazi u Zadarsko zaleđe , gdje aktivno sudjeluje u operaciji Maslenica, kako u obrani, tako i u napadu, na potezu ušće Zrmanje – Novigrad – Kašić.

U listopadu odlazi u časničku školu u vojno učilište, da bi se po završetku  školovanja u svibnju 1994. godine vratio u brigadu, te sudjelovao u obuci i pripremanju vojske za završne operacije Bljesak, Feniks Zid i Oluja u kojima i sam sudjeluje.

Kao zapovjednik samostalne izviđačke satnije 3. gardijske brigade, s činom bojnika od 1995. godine prelazi u zapovjedništvo brigade kao obavještajni časnik brigade u Zbornom području Osijek.  U mirovinu odlazi 2003. godine s mjesta savjetnika za obavještajne poslove 3. gardijske brigade.

Za svoj savjestan rad u više navrata primio je mnogobrojne  pohvale od strane zapovjednika brigade, grada Osijeka, Županije, zapovjednika ZP. Uručena mu je zahvalnica „ Slavonska krv“ te pohvala za uspješno izvođenje operacije „Maslenica“ a odlikovan je s više civilnih i vojnih odličja kao što su „ Red Ante Starčevića“, „ Red  Nikole Šubića Zrinskog“, Spomenica Domovinske zahvalnosti, Spomenica Domovinskog rata, Red Hrvatskog pletena, medalja „ Bljesak“ , Red križa.