MB 2757974                                                                                                                                                 Svim medijima

OIB 51400119853                                                                                                                                               

Ur.broj: 39/2018.                                                                   

Zagreb, 4. lipnja 2018.

 

Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje u zadnje vrijeme sve učestalije napade na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Borili smo se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, za slobodu govora i izražavanja, za slobodu medija te samim time i podržavamo navedeno međutim. Kada se sloboda govora pretvori u očiglednu mržnju i osobne obračune tada je potrebito reagirati. Slobodno i neovisno izvještavanje te pravo na dostupnost informacija pravo je svakog čovjeka no kada se to pravo zlouporabi i mediji koriste za blaćenje pojedinaca bez adekvatnih dokaza tada prestaje objektivnost.

Ne odobravamo ali razumijemo vrlo česte napade raznih medija i osoba na hrvatske branitelje pošto  to najviše čine oni koji nisu imali hrabrosti niti obući Hrvatsku odoru a kamoli stati u obranu Hrvatske s puškom u ruci ali ne možemo shvatiti i nećemo dopustiti da se u tu sramotnu hajku upleće i članove naših obitelji.

ZUV HGP daje potpunu podršku ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u svim dosadašnjim radnjama i naporima oko braniteljske populacije te smatramo da su ovi zadnji napadi na samoga ministra i njegovu obitelj dobro osmišljen scenarij kruga ljudi koji svakodnevno provode takve i slične aktivnosti protiv onih koji su krvarili za slobodnu i neovisnu Državu Hrvatsku. Saborski zastupnik pokreće pitanje „Trebaju li hrvatski branitelji imati prednost pri odlasku u Irsku. Pojedini mediji izbacuju bombastične naslove zaposli li se dijete ili član obitelji hrvatskog branitelja te ga odmah nazivaju „uhljebom“  Zar bi djeca i članovi obitelji hrvatskih branitelja pogotovo javno eksponiranih trebali napustiti Hrvatsku? Zar bi bilo tko trebao napuštati Hrvatsku?

Oprostite gospodo ali to zadovoljstvo Vam nećemo priuštiti!

 

Predsjednik ZUV HGP-a , Miljenko Kolobarić 

024947
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
23
26
281
24447
668
1769
24947
Your IP: 3.80.38.5
2019-02-17 18:09

ZUVHGP

  

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

O NAMA

  Avenija Dubrava 220, Zagreb, 
  099
  01/
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.