MB 2757974

OIB 51400119853                                                                                                            Predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar - Kitarović

Ur.broj 6/2018.                                                                                                                                                  Premijer  Andrej Plenković

Zagreb, 05. veljače 2018.                                                      

Predmet:  Dolazak predsjednika Republike Srbije u Republiku Hrvatsku

Poštovana/i

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi možda može i prihvatiti političku važnost dolaska predsjednika Republike Srbije  u Republiku Hrvatsku. Jasno je da je dijalog nužan i da nam je živjeti u susjedstvu, ali tražimo da se Aleksandar Vučić ispriča u ime svoje zemlje za agresiju na Hrvatsku kao i za vlastite istupe, sve ono što je radio i govorio u prošlosti.

Neka prizna  i ispriča se žrtvama, svima koji su zbog velikosrpskog imperijalizma stradali. To treba biti ključ za početak izgradnje dobrosusjedskih odnosa i  početak rješavanja niza problema koji su nasljeđe politike njegovih prethodnika od koje ni sam nije daleko odmaknuo.

Od Vas gospođo predsjednice i premijeru tražimo da inzistirate na gore navedenome te da jasno definirate suradnju o pronalasku i dobivanju informacija o nestalim osobama za vrijeme Domovinskog rata. Poznato je kako je kroz logore u Srbiji prošlo trideset tisuća civila i branitelja te da se niti danas ne zna sudbina velikog broja hrvatskih branitelja i civila. Tražimo također da se postavi jasan stav Hrvatske u svezi nadležnosti Srbije nad događanjima u Republici Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata te da se ta nadležnost ukine.

Pokazalo se u zadnjih petnaestak godina da je svaki bilateralni dogovor bio tek puka forma. Ostalo je među tim praznim slovima na papiru. Pozorno ćemo pratiti Vučićev politički pristup tom pitanju!

 S poštovanjem, Miljenko Kolobarić, predsjednik ZUV HGP 

024953
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
29
26
287
24447
674
1769
24953
Your IP: 3.80.38.5
2019-02-17 18:37

ZUVHGP

  

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

O NAMA

  Avenija Dubrava 220, Zagreb, 
  099
  01/
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.